Τσούγκρισμα αυγών και Κρητικό γλέντι στη Θέρμη

διαφήμιση
διαφήμιση
Τσούγκρισμα αυγών

Ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης "ΞΑΣΤΕΡΙΑ" διοργανώνει εκδήλωση στο κέντρο Θερμαϊς στη Θέρμη, παρέα με τους Μακρή Δημήτρη, Μπορμπουδάκη Μάριο και τον Ανδρεουλάκη Ηλίας, την Κυριακή 23 Απριλίου στις 20:00.

«Τσούγκρισμα αυγών»

Παράδοση είναι, λένε, τα νανουρίσματα, οι θρύλοι, τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες, οι χοροί, η ντοπιολαλιά, τα ήθη και έθιμα, οι παραδόσεις, οι ιδιαίτερες ασχολίες των κατοίκων και η φορεσιά, οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας.

Η εθνολογική και λαογραφική ταυτότητα αποτελείται από διάφορα ιδιαίτερα στοιχεία, τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους. Τα στοιχεία αυτά μεταδίδονται από γενιά σε γενιά μέσα από την καθημερινότητα και τις πρακτικές της ζωής και που οι αρχές τους χάνονται στα βάθη του χρόνου.

Η ταυτότητα ενός λαού, άλλωστε, διαμορφώνεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες του κάθε τόπου, την εδαφική μορφολογία του, τις εθνικές και ιστορικές του περιπέτειες και επιδράσεις. Έτσι και το «τσούγκρισμα αυγών» αποτελεί μια παραδοσιακή, συμβολική «σύγκρουση», όπου μέσα από τις χαρούμενες συζητήσεις και κρασοκατάνυξη το καλό με το κακό συγκρούονται μα και συνυπάρχουν, όπως συνυπάρχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.  Η παρέα της «Ξαστεριάς», λοιπόν, σας περιμένει σ’ αυτή την ιδιαίτερη βραδιά για υψηλές συζητήσεις και χορευτικές ικανότητες!!!!!

Κυριακή 23 Απριλίου στις 20:00 στο Θερμαΐς (Δημητρίου & Καραολή με Χάψα γωνία, Θέρμη) «Τσούγκρισμα Αυγών» με τους Δημήτρη Μακρή, Ηλία Ανδρεουλάκη και Μάριο Μπορμπουδάκη«Καθένας κάνει Ανάσταση όπως εκείνος κρίνει και με εκείνους π' αγαπά γλεντά , χορεύει, πίνει...»

Για κρατήσεις καλέστε 6974910512
Πληροφορίες και στο Facebook Τσούγκρισμα Αυγών
διαφήμιση
Τσούγκρισμα αυγών και Κρητικό γλέντι στη Θέρμη Τσούγκρισμα αυγών και Κρητικό γλέντι στη Θέρμη Reviewed by Aris Frantzeskakis on 4/18/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα σχόλια που δημοσιεύονται αποτελούν προσωπικές απόψεις των συντακτών τους και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις των διαχειριστών.

Random Posts

Image Link [https://2.bp.blogspot.com/-GkZKEYxh5e8/V8NDsOeCXKI/AAAAAAAAmps/bt87Z2TkC_kBFLVCW1XpbelkoTZTzP-iQCLcB/s1600/13177518_1604256699902420_8486503369595168023_n.jpg] Author Name [Γειτονιές και στέκια της Τούμπας - Toumba District] Author Description [Το πρώτο blog σε επισκεψιμότητα στην Τούμπα! Νέα - Εκδηλώσεις από την Τούμπα Και όλη την Θεσσαλονίκη! Άνω Τούμπα, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, Νέα, ειδήσεις, Ανταποκρίσεις] Facebook Username [toumba.district] Twitter Username [toumbadistrict] GPlus Username [+ΆρηςΑντάμης] Pinterest Username [arisfrsnapshots] Instagram Username [aris_fr_snapshots]