Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί φέτος στην Τούμπα

διαφήμιση
διαφήμιση
Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί φέτος στην Τούμπα
φωτ. αρχείου

Ένα χριστουγεννιάτικο "χωριό" με φάτνη, σπιτάκι του Αη Βασίλη, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, εκδηλώσεις και πολλή εορταστική ατμόσφαιρα, θα στηθεί για σχεδόν 40 ημέρες στην Τούμπα φέτος τα Χριστούγεννα.

 «Πάμε εκεί για να αποδείξουμε ότι υπάρχει και μια άλλη πολύ μεγάλη αγορά, συμπαγής αγορά, μια περιοχή η οποία είναι δέκα βήματα από το κέντρο αλλά παραμένει δυναμική με δυναμικούς εμπόρους», δηλώνει στο typosthes.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Όπως αναφέρει, ο ΕΣΘ ανέλαβε την ευθύνη απέναντι στον Δήμο και τον κόσμο της Τούμπας, με τη βοήθεια του δήμου να αλλάξει την ατμόσφαιρα της περιοχής. «Εγώ πάντα έλεγα ότι η αγορά της πόλης δεν είναι μόνο το κέντρο, υπάρχουν αγορές και σε άλλα σημεία του δημοτικού διαμερίσματος και καλό θα είναι να τις δούμε και αυτές κάποτε γιατί μέχρι τώρα κανείς δεν στράφηκε σε αυτές», τονίζει χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι ήταν μια απόφαση που είχε ληφθεί από πέρυσι αλλά δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί λόγω χρόνου.

Τι θα γίνει

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στο χώρο μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας καθώς και στο απέναντι πεζοδρόμιο, μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας θα στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο χωριό. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν το σπίτι του Αη Βασίλη, φάτνη, παιχνίδια και ξύλινα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια όπου θα πωλούνται είδη όπως καραμέλες, ζαχαρωτά κλπ.. Και όλα αυτά με τον απαραίτητο χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Ορισμένα από τα ξύλινα σπιτάκια θα διατεθούν στην κοινότητα της Τούμπας για να τα διαθέσει και αυτή με τη σειρά της σε κάποιους τοπικούς οργανισμούς, όπως αναφέρει ο κ. Φιλιππίδης.

Στόχος είναι το χριστουγεννιάτικο χωριό να ανοίξει από τις 3 Δεκεμβρίου και για το σκοπό αυτό ο ΕΣΘ, ο οποίος έχει αναλάβει το κόστος, αναζητεί χορηγούς και ανθρώπους που θα συνδράμουν στη διαδικασία, πέρα από τη συμβολή του Δήμου. Το χωριό αναμένεται να παραμείνει ανοιχτό για 37 ημέρες.

 «Είναι ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο το παίρνει ο ΕΣΘ γιατί θέλει επιτέλους να στραφούν τα βλέμματα και σε άλλες αγορές», σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως ένα πρώτο βήμα.

 «Εμείς είμαστε συνδικαλιστικό όργανο. Κάνουμε ένα βήμα ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα σημείο. Φυσικά θα πάμε και αλλού και θα κάνουμε εκδηλώσεις και σε άλλες αγορές. Έχουμε πολλές αγορές στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Και η Μαρτίου είναι μια μεγάλη αγορά και η Μπότσαρη, η Δελφών ήταν κάποτε ακμαία. Τώρα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα λόγω των έργων του Μετρό. Ο ΕΣΘ θα βοηθά πάντα τα σημεία που υπάρχει ανάγκη», τονίζει χαρακτηριστικά.

πηγή www.typosthes.gr
διαφήμιση
Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί φέτος στην Τούμπα Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί φέτος στην Τούμπα Reviewed by Aris Frantzeskakis on 11/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα σχόλια που δημοσιεύονται αποτελούν προσωπικές απόψεις των συντακτών τους και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις των διαχειριστών.

Random Posts

Image Link [https://2.bp.blogspot.com/-GkZKEYxh5e8/V8NDsOeCXKI/AAAAAAAAmps/bt87Z2TkC_kBFLVCW1XpbelkoTZTzP-iQCLcB/s1600/13177518_1604256699902420_8486503369595168023_n.jpg] Author Name [Γειτονιές και στέκια της Τούμπας - Toumba District] Author Description [Το πρώτο blog σε επισκεψιμότητα στην Τούμπα! Νέα - Εκδηλώσεις από την Τούμπα Και όλη την Θεσσαλονίκη! Άνω Τούμπα, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, Νέα, ειδήσεις, Ανταποκρίσεις] Facebook Username [toumba.district] Twitter Username [toumbadistrict] GPlus Username [+ΆρηςΑντάμης] Pinterest Username [arisfrsnapshots] Instagram Username [aris_fr_snapshots]