Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα [βίντεο - φωτογραφίες]

διαφήμιση
διαφήμιση
Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα

Πραγματοποιήθηκε στον αστικό αμπελώνα απέναντι από το Καυτανζόγλειο Σταδίο στην Αγ. Δημητρίου 190 με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2016.  Μικροί και μεγάλοι τρύγησαν τα σταφύλια, τα οποία προορίζονται για την δημιουργία κρασιού, μέρος του οποίου θα δημοπρατηθεί και τα χρήματα θα δοθούν σε ιδρύματα της πόλης όπως ανέφερε ο κος Γεροβασιλείου
Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Δ' Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης που αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την υλοποίηση και την συντήρηση του αμπελώνα, κάλεσε στο μικρόφωνο τον κ. Γεροβασιλείου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είναι και από του πρωτεργάτες του αμπελώνα, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το αμπέλι, και πως ο κόσμος αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα φροντίζοντας τον αστικό αμπελώνα.  Ο καθηγητής αμπελουργία της Γεωπονικής Σχολής Στέφανος Κουντουράς έκανε αναφορά στην προσφορά των φοιτητών που εργάστηκαν στον αμπελώνα από τα πρώτα στάδια.
Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα

Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα

Μετά το τρύγο η χορευτική ομάδα Εθελοντικός Σύλλογος Τούμπας της Δ' Δημοτικής Κοινότητας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς κλείνοντας ευχάριστα την εκδήλωση.

Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα

Ο αστικός αμπελώνας της Θεσσαλονίκης συμπληρώνει τέσσερα χρόνια από την δημιουργία του. Το 2013 έγιναν οι πρώτες φυτεύσεις στο χώρο, που παλαιότερα ήταν εγκατεστημένο το μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.  και το Κτήμα Γεροβασιλείου. Η συνεργασία αυτή άρχισε να αποδίδει καρπούς και έτσι από τον τρύγο της περσινής χρονιάς η πόλη μας έχει πλέον το δικό της κρασί, το οποίο μέσα από τη διαδικασία της δημοπράτησης θα ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

διαφήμιση
Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα [βίντεο - φωτογραφίες] Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών ο Τρύγος στον αστικό αμπελώνα [βίντεο - φωτογραφίες] Reviewed by Aris Frantzeskakis on 9/17/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα σχόλια που δημοσιεύονται αποτελούν προσωπικές απόψεις των συντακτών τους και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις των διαχειριστών.

Random Posts

Image Link [https://2.bp.blogspot.com/-GkZKEYxh5e8/V8NDsOeCXKI/AAAAAAAAmps/bt87Z2TkC_kBFLVCW1XpbelkoTZTzP-iQCLcB/s1600/13177518_1604256699902420_8486503369595168023_n.jpg] Author Name [Γειτονιές και στέκια της Τούμπας - Toumba District] Author Description [Το πρώτο blog σε επισκεψιμότητα στην Τούμπα! Νέα - Εκδηλώσεις από την Τούμπα Και όλη την Θεσσαλονίκη! Άνω Τούμπα, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, Νέα, ειδήσεις, Ανταποκρίσεις] Facebook Username [toumba.district] Twitter Username [toumbadistrict] GPlus Username [+ΆρηςΑντάμης] Pinterest Username [arisfrsnapshots] Instagram Username [aris_fr_snapshots]