Γλυκά μου μάτια: Μουσική πρόζα με ελαφρά τραγούδια στην Τούμπα

διαφήμιση
διαφήμιση
Γλυκά μου μάτια: Μουσική πρόζα με ελαφρά τραγούδια στην Τούμπα
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού ο κόσμος θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσει τη Μουσική πρόζα “Γλυκά μου μάτια'”  που θα μας παρουσιάσει η Ομάδα Πολιτισμού ΕΛΛΗΧΟΣ και η χορωδία ΕΛΛΗΧΟΣ του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε συνεργασία με την Δ' Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα ακουστούν τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Μωράκη, Γούναρη, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μαρούδα, Πολυμέρη, Πλέσσα κ.ά.

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Το ελαφρό τραγούδι, το τραγούδι της ελληνικής μπελ επόκ, ξεκίνησε τη δεκαετία 1920-1930 κι εξελίχθηκε τη δεκαετία του 1960 στο Νέο Κύμα. Με συνθέτες με μουσικές σπουδές, που άντλησαν τις επιρροές τους από την ιταλική και τη γαλλική σχολή, όπως οι Αττίκ, Σπάρτακος, Μουζάκης, Μωράκης, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Μαρκέας, Μαρούδας, Σουγιούλ, Ζακ Ιακωβίδης, Γούναρης, Καπνίσης, το ελαφρό τραγούδι γράφει μουσική ιστορία με φωνές όπως η Σοφία Βέμπο, ο Νίκος Γούναρης, ο Τώνης Μαρούδας, η Δανάη Στρατηγοπούλου, η Μάγια Μελάγια, ο Φώτης Πολυμέρης, η Κούλα Νικολαϊδου, ο Τζίμης Μακούλης, ο Σώτος Παναγόπουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Ελίζα Μαρέλλι, η Νάντια Κωνσταντοπούλου, η Κάκια Μένδρη, η Καίτη Μπελίντα, η Στέλλα Γκρέκα, αλλά και οι αδερφές Καλουτά, τα τρίο της εποχής (Τρίο Μπελκάντο, Τρίο Κιτάρα κλπ.) και τόσοι άλλοι και άλλες.
διαφήμιση
Γλυκά μου μάτια: Μουσική πρόζα με ελαφρά τραγούδια στην Τούμπα Γλυκά μου μάτια: Μουσική πρόζα με ελαφρά τραγούδια στην Τούμπα Reviewed by Aris Frantzeskakis on 7/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα σχόλια που δημοσιεύονται αποτελούν προσωπικές απόψεις των συντακτών τους και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις των διαχειριστών.

Random Posts

Image Link [https://2.bp.blogspot.com/-GkZKEYxh5e8/V8NDsOeCXKI/AAAAAAAAmps/bt87Z2TkC_kBFLVCW1XpbelkoTZTzP-iQCLcB/s1600/13177518_1604256699902420_8486503369595168023_n.jpg] Author Name [Γειτονιές και στέκια της Τούμπας - Toumba District] Author Description [Το πρώτο blog σε επισκεψιμότητα στην Τούμπα! Νέα - Εκδηλώσεις από την Τούμπα Και όλη την Θεσσαλονίκη! Άνω Τούμπα, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, Νέα, ειδήσεις, Ανταποκρίσεις] Facebook Username [toumba.district] Twitter Username [toumbadistrict] GPlus Username [+ΆρηςΑντάμης] Pinterest Username [arisfrsnapshots] Instagram Username [aris_fr_snapshots]